"Un home desproveït del seu parlar, i això vol dir del seu pensar, no és res. És com un caragol buit sense closca, o una ganiveta sense fulla ni mànec, o com un desert sense arena ni pedra". Sic isti nostri sunt (Cosme Aguiló)

"Jo estim totes les terres i em sent entre germans amb gent de totes les nacions, races, religions i opinions, i crec que el motiu és que estim tant Mallorca. El meu amor a la meva terra em fa comprendre l'amor d'un castellà a Castella, d'un irlandès a Irlanda, d'un indi a l'Índia". Joan Mascaró Fornés, el guia espiritual mallorquí dels Beatles


dimecres, 2 de maig del 2012

Llenguatge i doblers

Saca la lengua - 15/10/11 Realizamos en el Museo Casa de la Moneda un viaje por la historia del dinero, acompañados por el jefe de exposiciones José María Pérez. Gracias a esta visita conocemos el origen de vocablos tan arraigados en nuestro lenguaje coloquial como perra, rubia, cuarto o peseta. Entrevista al profesor y analista Emilio Ontiveros para rescatar términos relacionados tanto con la economía doméstica como con la macroeconomía. Seguimos buceando en el léxico del dinero con la ayuda de Alberto Gómez Font, de la Fundéu BBVA, quien nos explica la diferencia entre los términos peculio, pecunia y pecunio, y si es correcto utilizar el término descambiar. En la sección "Grandes momentos del español" experimentamos un agradable viaje al pasado, concretamente hasta un fragmento del mítico programa de TVE Un, dos, tres¿responda otra vez. En él podemos ver al presentador Kiko Ledgard y a una jovencísima Victoria Abril. También veremos algunas imágenes de Si yo fuera rico, interpretada por Peret y dirigida por Valerio Lazarov.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada